Je vindt het tijd om het huis te verduurzamen en overweegt daarom een hybride warmtepomp. Je leest er tenslotte van alles over. Maar voor je overgaat tot aanschaf, wil je weten wat het ding precies doet. Hoppenbrouwers Techniek legt je uit wat een hybride warmtepomp doet en wat je eraan hebt.

Ga voor een comfortabel huis met cv-ketel onderhoud van Hoppenbrouwers

Samen met de cv-ketel

Je wilt verduurzamen, maar vindt helemaal overgaan op een elektrische warmtepomp een grote stap. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Een hybride warmtepomp werkt namelijk samen met en staat naast de cv-ketel. Hij is een soort verlengstuk dat de cv-ketel wat rust gunt terwijl de pomp het werk doet. Pas wanneer het te koud is of het te lang duurt voordat de pomp heel je huis heeft verwarmd, springt de cv-ketel bij. Maximaal rendement behaal je dan ook met een nieuwe Intergas cv-ketel. Die twee werken nog beter samen.

Hoe verwarmt de hybride warmtepomp mijn huis?

Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Daarom hangt naast de binnenunit van de hybride warmtepomp ook een buitenunit aan je huis. Deze wordt gemonteerd aan de gevel, plat dak of op de grond. Door de buitenunit wordt zoveel mogelijk warmte uit de buitenlucht onttrokken die wordt omgezet in bruikbare warmte. Die wordt met behulp van een koudemiddel de woning in geleid en gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem. Er komt dus geen gas bij kijken: alles werkt volledig elektrisch.

 

Besparen met een hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een mooie eerste stap naar het verduurzamen van jouw woning. Omdat het apparaat samenwerken met jouw cv-ketel, raden wij altijd aan die ook meteen te vervangen. Tenzij je niet langer dan vijf jaar geleden een Intergas cv-ketel hebt laten installeren. Hoe nieuwer de cv-ketel, hoe meer het rendement. En een cv-ketel van hetzelfde merk, werkt nog beter samen met de hybride warmtepomp. Bespaar op de gasrekening én ben supergroen bezig.

Ontdek wat een hybride warmtepomp precies bespaart.