Wanneer moet je je cv-ketel vervangen?

Hoe lang gaat een cv-ketel mee en wanneer moet je je cv-ketel vervangen? Die vragen worden ons regelmatig gesteld. Maar het is lastig om er een eenduidig antwoord op te geven. Het hangt namelijk van meerdere factoren af. In principe gaat een premium cv-ketel bij regelmatig onderhoud tot wel vijftien jaar mee. Toch kan het slim zijn om je cv-ketel eerder te vervangen.

Wat bepaalt de levensduur?

De levensduur van een cv-ketel hangt onder meer af van het type ketel. Gaat het om een VR-, HR- of elektrische ketel? Daarnaast is bepalend hoe intensief de ketel wordt gebruikt en hoe vaak er onderhoud plaatsvindt. Tot slot is de kwaliteit van belang. Een budgetketel gaat zo’n tien jaar mee, een premium wel vijftien jaar.

Bespaar energiekosten

Een oude cv-ketel verbruikt doorgaans veel energie. Als je besluit om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen, zul je dat onmiddellijk merken aan je energierekening. De nieuwe cv-ketel heeft een veel hoger rendement en dat betekent: lagere stookkosten. Je investering in een nieuwe cv-ketel verdien je dan ook in een paar jaar weer terug!

Elke twee jaar onderhoud

Een cv-ketel heeft regelmatig onderhoud nodig. Bij Hoppenbrouwers gaan we uit van tweejaarlijks onderhoud via een all-in service-abonnement. Wij checken de installatie, we reinigen de ketel en we vervangen onderdelen als dat nodig is. Zonder extra kosten. Zo weet je zeker dat je cv-ketel altijd perfect werkt! En dat is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

All-in service

Het all-in service- en onderhoudsabonnement kost € 15,- per maand. Je contract loopt twaalf jaar en is na twee jaar maandelijks opzegbaar. Maar waarom zou je? Met je abonnement hoef je niks te betalen voor periodiek onderhoud, arbeid of onderdelen. En heb je een storing, dan kijkt onze videomonteur met je mee of sturen we zo snel mogelijk een monteur. Binnen 24 uur lossen we de storing op en als het moet, vervangen we de ketel.

Is je cv-ketel aan vervanging toe?

Niet in elk huis past dezelfde cv-ketel. En niet iedereen wil hetzelfde. Maar welke cv-ketel moet je hebben? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Met onze handige ketelkiezer!